Slijpservice

Als gevestigd serviceslijppunt kunt u als particulier en/of zakelijke klant uw messen en/ of scharen inleveren bij Schoenmakerij Dun Hook en binnen een week weer vlijmscherp afhalen.

Vanwege haar unieke karakter was het voor mij gesneden koek om te kiezen voor een partner op het gebied van slijpservice, welke haar naam Hollandse Slijp Service, reeds succesvol bewijst vanaf 1795 en welke van generatie op generatie haar slijptechnieken heeft verfijnd.

De door HSS ontwikkelde techniek wordt dan ook door geen ander toegepast en alle te slijpen gereedschappen worden op vaste slijpmachines geslepen en geconditioneerd om de beste kwaliteit te kunnen garanderen ( Zie recensies ).

Wanneer de kwaliteit van de te slijpen messen toereikend is wordt er op een met leer beklede schijf geslepen en in combinatie met een unieke slijppasta wordt uw snijgereedschap scherper dan ooit tevoren!

De hardheid van het staal bepaalt met welke schijf, welk toerental en met welk soort slijppasta geslepen gaat worden om tot het beste resultaat te komen.

Bij de door de Hollandse Slijp Service gebruikte technieken en materialen wordt de kwaliteit van uw mes beter. Uw messen zullen snijden zoals het behoort en gegarandeerd scherper zijn dan u ooit gewend was.

De Slijperij van de Hollandse Slijpservice wordt aanbevolen door de merken en importeurs van: Dovo, Dragon, Dreizack – Wusthof, Herder, Joewell, Kai, Kyocera, Porsche, Solicut, Goldhamster, Wasa, etc.

Bij sommige slijperijen slijpt men messen op een droge slijpsteen. Op een droge slijpsteen loopt de wrijvingswarmte temperatuur snel op, waardoor het staal al snel een te hoge temperatuur krijgt. Door een te hoge temperatuur verdwijnt de hardheid uit het staal, met als gevolg dat de geslepen messen steeds sneller bot zullen worden.

Bij het slijpen van snijgereedschappen is het belangrijk om de wrijvingswarmte te reduceren tijdens het slijpproces. Als snijgereedschap opnieuw verhit wordt ontneemt dit proces de hardheid van uw snijgereedschap. Het kan hierbij voorkomen dat later spontaan scheurtjes ontstaan op het lemmet bij de snede van uw mes, indien uw mes tijdens het slijpproces te warm is geworden en vervolgens gekoeld is met water of andere vloeistof.

Indien u uw messen en/of scharen wilt laten slijpen en conditioneren, kunt u deze bij mij afgeven.

In overleg kunt u eventueel uw particulier/zakelijk aanbod rechtstreeks afhandelen met HSS, waarbij u mij als slijpservicepunt kunt aangeven. De voordelen die daarbij voor u ontstaan zullen u omarmen tijdens een bezoek aan mijn winkel !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonPersoonlijk Blog