Geurvoeten ?

Het onstaan van geurvoeten is een proces, dat velen onder ons kennen en verdiend de hulp van uw schoenmaker op een aantal manieren. Daarbij is het van belang om te weten, wat de oorzaak is en graag neem ik u mee op een reis tussen een aantal producten, waarbij gaanderweg de oorzaken en oplossingen ter sprake komen.

De vraag naar de losse potjes Pedicare groeide de laatste tijd dusdanig, dat ik besloten heb om een volledig gevuld display met Pedicare in mijn zaak te plaatsen.

Voor diegenen die het product nog niet kennen:

Pedicare is een zalf voor transpirerende voeten, d.w.z. het zorgt voor geurloze voeten en vermindert de transpiratie en doet overtollig eelt verdwijnen.

Uiteraard mag het transpireren niet geheel gestopt worden aangezien het de afkoeling van de huid regelt door verdamping en tevens mede afvalstoffen uit het lichaam laat verdwijnen.

Je gebruikt de zalf uit het glazen potje gedurende 3 tot 4 dagen achter elkaar op de voetzolen en tussen de tenen. Met een doekje eenvoudigweg goed insmeren en reeds na enkele dagen boekt u resultaat. Daarna hoeft u slechts 1 a 2 maal per 14 dagen, of desgewenst naar uw behoefte aangepast, PEDICARE te gebruiken.

Mocht dit middel niet het gewenste resultaat opnemen, neem dan rechtstreeks contact met de producent op. Op de bijgevoegde bijsluiter staat dan ook: “Niet goed, geld terug”. Verder is het natuurlijk geen product om in te nemen en dient u het niet op open wondjes te gebruiken. Uiteraard geldt voor dit product een logische restrictie: als uw voeten geïrriteerd raken graag de behandeling staken.

Verder mogen ook kinderen het product rustig gebruiken mits het dun wordt aangebracht…

Verder zijn het de bacillen op uw voeten die de “hinderlijke” geuren geven, doordat ze een afscheiding geven en afsterven. De penetrante geur vind daarna zijn weg via uw schoen. De ophoping van afvalstoffen en vochtigheid in de schoen draagt daarna bij aan de verdere groei van bacteriën welke goed gedijen door een voedingsbodem van oude losgelaten huidcellen.

U doet uw schoeisel daarom graag uit en stapt in de bad/douche. Uw voetenodeur wordt getransformeerd en/of  “verrijkt” met geparfumeerde zeep of andersoortige verzachtende sopjes (zeep dood bacteriën, maar niet alle) en net als u uw schoenen weer wilt aantrekken ontmoet u de herinnering aan de geur, welke u daarvoor met veel ijver heeft trachten weg te poetsen.

Ten eerste kunt u het probleem van de vochtigheid te lijf gaan met een van de inlegzolen uit mijn omvangrijke collectie, welke sterk vocht absorberend zijn. Afhankelijk van het materiaal van uw schoeisel vind dit vocht dan zijn weg naar de omgeving en blijven uw voeten lekker droog.

Verder verkoop ik een geweldige spray van Bama (links), welke dermatologisch getest is, 48 h zijn functie behoud en bacteriedodend werkt. Universeel toepasbaar !

De niet ademende schoeisels kunnen worden behandeld met een product dat voetcare (rechts)heet. Hoofdbestanddeel zijn boorzuurschilfers. (Dit product is trouwens ook zeer geschikt voor mensen met zwemmerseczeem/ voetschimmel). De snippers verspreiden zich in sokken en schoenen. Dit laatste product is niet geschikt voor diabetici verder werkt het als volgt:

’s Avonds een theelepel Voetcare in elke schoen schudden en de morgen erna in het gepoederde schoeisel stappen. Herhaal het 5 tot 8 dagen en houd en goedje wel buiten bereik van kinderen….

Het uit grootmoederstijd stammende gebruik om de schoenen een nachtje in de diepvries te toen raad ik tegenwoordig sterk af, gezien de huidige materialen en laksoorten, welke in of op de schoenen gebruikt worden.

Stap gerust eens bij me binnen voor advies op maat ……..

Author: Joep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *